En ud af fem top-manager er en psykopat


   Andelen af ​​psykopater blandt topledere i moderne erhvervsvirksomheder er omkring en femtedel af psykopater og svarer til antallet af fanger i fængsler. Dette er ifølge en ny undersøgelse foretaget af en gruppe forskere fra Australien, rapporterede ABC.

  De studerede 261 leder af erhvervsvirksomheder og fandt, at i 21% af tilfældene var der tegn på en "meget høj" grad af psykopatiske træk: manglende evne til at leve sig ind, overfladiskhed, uærlighed. Lignende resultater blev opnået af forskere i studiet af indsatte.

  Forskerne siger, at disse resultater var betydeligt højere end hvad de forventede. Ifølge dem, har "succesrige psykopater" blevet meget mere almindelige efter den globale finansielle krise i 2008.

  "Alt for ofte virksomhederne se på de færdigheder af (kandidat), og kun sekundært - på funktionerne i hans personlighed", - sagde en af ​​undersøgelsens deltagere Nathan Brooks.

  I mellemtiden, forskerne konstatere, at "succesrige psykopater" kan være usikre. "Som regel er de skaber en masse kaos og sætte folk op mod hinanden", - siger Brooks. Ifølge ham, kan disse mennesker være overfladisk charmerende, men tilbøjelige til uetiske handlinger, og imod loven.