Rusland og USA til at aflyse mødet i FNs Sikkerhedsråd




Rusland og USA har annulleret planlagt til fredag ​​aften møde i FNs Sikkerhedsråd om Syrien, som Washington har nægtet at afsløre detaljer om aftalen med Moskva, rapporterer RIA "Novosti" med henvisning til de faste repræsentanter for de to lande.

Repræsentanten for De Forenede Staters mission ved FN henviste til, at udbredelsen af ​​dele kan påvirke de sikkerhedsmæssige foranstaltninger i leveringen af ​​humanitær bistand til Syrien. Washington forventer en aktiv diskussion af den syriske spørgsmål på højeste niveau - i næste uge, har verdens ledere samlet i New York til toppen af ​​FN 's Generalforsamling.

Ruslands faste repræsentant ved FN Vitaly Churkin sagde, at Washington hidtil har nægtet at fortælle Sikkerhedsrådet i detaljer om indholdet af aftalen med Rusland, og bestemt ikke klar til at sende dokumenterne. Fast repræsentant tvivlede på, at FNs Sikkerhedsråd til at overveje en resolution om Syrien på baggrund af De Forenede Staters stilhed, og Rusland, sagde han, vil ikke bede om Sikkerhedsrådets medlemmer at støtte noget, "hvis indhold de ikke kender . "

Ruslands udenrigsminister Sergei Lavrov og amerikanske udenrigsminister John Kerry på et møde i Geneve den 9. september vedtog en pakke af russisk-amerikanske aftaler af fem dokumenter. Generelt er indholdet kendt: blev parterne enige om koordinering af terrorbekæmpelse, humanitær bistand, forbedre og styrke den midlertidige våbenhvile. Ruslands udenrigsminister Sergei Lavrov sagde efter forhandlingerne, at dokumenterne indeholder en "tilstrækkelig alvorlig, følsomme oplysninger ', og derfor at offentliggøre dem snart.

Den nye Syrien plan trådte i kraft den 12. september. Tre dage senere, den amerikanske side sagde, at aftaler, navnlig levering af humanitær bistand, ikke udføres fuldstændigt. På tærsklen til parterne har aftalt at forlænge vaklende våbenhvile.

Det er kendt, at efter en uges våbenhvile til at arbejde bør starte fælles udøvende center. Formentlig vil det hjælpe koordineringen af ​​angreb fra russiske og amerikanske militære grupper af terrorister.